Contact:

Hoveniersbedrijf De Tuinman

Tiemen Boelensweg 19

9164 KP Buren Ameland

e-mail: info@detuinman-ameland.nl

telefoon: 06 - 13 00 60 60

 
 

 

Boomverzorging

Bomen geven sfeer en karakter aan de omgeving. Reden dus om voor uw bomen te zorgen. Daarnaast bent u als eigenaar ook verantwoordelijk voor de veiligheid rondom uw bomen. Zichtbare en onzichtbare gebreken kunnen een gevaar vormen voor de omgeving.

De Tuinman is specialist op het gebied van boomverzorging en heeft kennis van boomsoorten, de groeiwijze, snoeimethoden, ziekten en aantastingen. Voor het snoeien en rooien van bomen kunt u bij De Tuinman terecht.

Jonge bomen hebben belang bij begeleidingssnoei om bijvoorbeeld een takvrije stam te creŽren en het tot een mooie volle boom met mooie kroon uit te laten groeien. Oudere bomen moeten ook onderhouden worden. Zuigers, plakoksels, schurende en laaghangende takken moeten verwijderd worden om de mooie vorm en veiligheid te behouden.

Indien een boom in de weg staat of onveilig is geworden, kan de boom gekapt worden. Hier is een kapvergunning van de gemeente voor nodig. De Tuinman kan u hierover informeren of eventueel de vergunningsaanvraag doen. Soms is de boom te groot geworden maar wilt u de boom eigenlijk niet missen. Kappen is niet altijd de oplossing, kandelaberen behoort ook nog tot de mogelijkheden.

Ik kan u onder andere van dienst zijn bij:

Begeleidingssnoei

Kandelaberen (snoeitechniek waarbij de boom tot een soort kandelaar gesnoeid wordt)

Aanvragen kapvergunning

Onderhoud en aanleg van bosschages en boomsingels

Zagen en opruimen van stormhout en hout onder spanning

Vellen van bomen

Bleswerk

Voor meer informatie vraag naar de mogelijkheden. Klik hier voor contact